Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem, ananasem i makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 1 szklanka ugotowanego al'dente
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
ananas w puszce 1 puszka
cebula biała 1 mała
sól i pieprz do smaku
curry 1 łyżka
majonez 2-3 łyżki
wrzątek

Porada

Sycąca, błyskawiczna w przygotowaniu i bardzo smaczna sałatka idealna na przyjęcie lub drugie śniadanie do pracy. Do jej przygotowania można użyć także innego, drobnego makaronu, lub ryżu.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem, ananasem i makaronem

1. Cebulkę obieramy, drobno siekamy, przelewamy wrzątkiem. Dokładnie odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka, makaron, oraz odsączonego, pokrojonego w drobną kostkę ananasa.

2. Dodajemy majonez i curry, dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem według uznania, mieszamy jeszcze raz. Przed podaniem schładzamy minimum pół godziny w lodówce. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak