Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pieczonego pstrąga tęczowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg tęczowy upieczony 1 sztuka
olej rzepakowy 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
cebula czerwona 1/4 sztuki
koperek świeży 1 gałązka
majonez 1 łyżka

Porada

Jeśli wolicie wersję mniej kaloryczną, zamiast majonezu dodajcie 1 łyżkę jogurtu naturalnego.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pieczonego pstrąga tęczowego

Kawałki ryby oddzielamy od skóry i ości. Wlewamy olej rzepakowy i rozdrabniamy dokładnie widelcem.

Cebulę i jajko kroimy w drobną kostkę, a koperek siekamy. Dodajemy do ryby i mieszamy.

Na koniec dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Niewykorzystaną pastę przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak