Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z papryką i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone z szynki 250 g
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 3 sztuki (średniej wielkości)
papryka czerwona 1/4 strąka
czosnek 1 duży ząbek
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
natka pietruszki (drobno posiekana) 1 łyżka
olej kokosowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z papryką i pieczarkami

Oczyszczone pieczarki i paprykę umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy.

Mięso umieszczamy w misce, dodajemy rozdrobnione pieczarki z papryką, sól i pieprz. Mieszamy.

Kolejno dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekany czosnek i natkę pietruszki, ponownie dokładnie mieszamy.

Mięso dzielimy na 8 części, z każdej formujemy kulki, które następnie spłaszczamy dłonią, smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju kokosowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak