Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z potrawką Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Potrawka

ćwiartki z kurczaka 5 szt ( samo mięso )
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt duża
kukurydza w puszce 1/2 puszki
kiełki fasoli mung 1/2 puszki
oliwki zielone 2/3 szk
rosół 1,5 szk
mąka ziemniaczana 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
sezam czarny 1 łyżka
olej 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

dodatkowo

makaron 2 op tagiatelle

Porada

u mnie jedno opakowanie makaronu to 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z potrawką Zewy


Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.

Mięso pokroić na kawałki, cebulę pokroić w kostkę, paprykę w większą kostkę, natkę i szczypiorek pokroić a kukurydzę, oliwki i kiełki odsączyć z zalewy na sicie.
Szeroki rondel rozgrzać, wlać olej i wrzucić mięso z kurczaka oraz cebulę.
Wszystko podsmażyć.
Potem wlać rosół i dusić 15 minut.
Następnie dodać sól i pieprz, wrzucić paprykę i dalej dusić kilka minut.
Na koniec dodać kukurydzę, oliwki i kiełki i potrawkę zagęścić skrobią ziemniaczaną wymieszaną z odrobina wody.
Potrawkę zagotować, w razie konieczności jeszcze doprawić i wrzucić natkę i szczypiorek, wymieszać i podawać z ugotowanym makaronem.
Danie posypać delikatnie czarnym sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak