Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i awokado

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 gram
por 1 szt
awokado 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
oliwki czarne 1 garść
oliwa 4 łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1/2 łyżeczki
pestki dyni 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem, tuńczykiem i awokado

Ryż wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 15 minut. Odcedzić, ostudzić i przełożyć do miski. Dodać pora pokrojonego w półplasterki oraz awokado pokrojone w grubą kostkę. Tuńczyka odsączyć z zalewy, oliwki pokroić na połówki i dodać do reszty składników, wymieszać.
Do oliwy dodać przyprawę do sałatek, pieprz i pestki dyni. Dokładnie wymieszać i połączyć z sałatką.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak