Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Zmieszaj mąkę z solą i dodaj do tego masło. Dodaj żółtko i szybko ugnieć wszystko na gładkie ciasto. Stwórz kulę, owiń je w folię i zostaw w lodówce przez 30 minut.
Nagrzej piekarnik do 200°C i wysmaruj naczynie masłem.
Umyj pieczarki, pokrój w wąskie plasterki i przypraw i smaż na ok. 2 minut.
Dodaj jajko do kwaśnej śmietany, zmieszaj z serem, Natką pietruszki suszonej Prymat i solą. Podziel ciasto na 4 części, rozwałkuj i włóż do przygotowanych foremek, zrób w nich małe dziurki widelcem i piecz przez 10-15 minut na dolnym ruszcie.


Porada autora

Do pieczenia użyj czterech foremek o średnicy ok. 10 cm Przygotowanie: 10 minut + 25-35 minut pieczenia

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Takie pyszności to ja lubię :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Pyszne , apetyczne i ślicznie podane.;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !