Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIELKANOCNA SAŁATKA Z JAJKAMI I PŁATKAMI MIGDAŁÓW

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sałatka

sałata lodowa 1/2 małej
jajka ugotowane na twardo 4 szt
rzodkiewka 3 nieduże
płatki migdałowe garść

Sos

śmietana 2 czubate łyżki
majonez 2 łyżki
koperek 3/4 łyżki, posiekany

Dekoracja

kiełki rzodkiewki
rzodkiewka 2 małe
koperek kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: WIELKANOCNA SAŁATKA Z JAJKAMI I PŁATKAMI MIGDAŁÓW

Sałatę myję, osuszam i siekam, układam na talerzu.
Przygotowuję sos z majonezu, śmietany i koperku.
Rzodkiewkę kroję w cienkie plastry, jajka dzielę na ćwiartki.
Sałatę polewam 3/4 sosu, układam na niej jajka i plasterki rzodkiewek. Całość posypuję migdałami i polewam pozostałym sosem.
Sałatkę dekoruję kiełkami, koperkiem oraz kwiatkami z rzodkiewek (wycinane nożem naokoło - zygzakiem).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 26.03.2018 19:22
Dziękuję serdecznie. :)
bietka 31.01.2018 10:17
Bardzo ładnie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak