Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem, fetą i pieczonym burakiem

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 100 gram
ser feta 1 opakowanie
buraki czerwone 1 szt
słonecznik łuskany 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
biały ocet winny 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem, fetą i pieczonym burakiem

Buraka umyć, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec przez godzinę w piekarniku z termoobiegiem, nagrzanym do temperatury 180 stopni. Zostawić do przestygnięcia, a następnie obrać i pokroić w kostkę.
Dodać wypłukane i osuszone liście szpinaku, ziarna słonecznika oraz ser feta pokrojony w sporą kostkę.
Przygotować sos: do oliwy dodać musztardę, ocet winny, sól i świeżo zmielony pieprz. Dokładnie wymieszać, aby sos miał jednolitą konsystencję, a następnie polać sosem sałatkę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.02.2018 20:46
Prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak