Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z gotowanych warzyw i tuńczyka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka ugotowana 1 duża szt
pietruszka gotowana 1 duża szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ogórki konserwowe 3 szt
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz

Porada

Do przygotowania sałatki wykorzystałam marchewkę i pietruszkę, na których gotowałam wywar mięsno-warzywny.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z gotowanych warzyw i tuńczyka

Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Dodać groszek oraz tuńczyka odsączonego z zalewy. Ogórki pokroić w kostkę i dodać do reszty składników.
Dodać majonez oraz musztardę, wymieszać. Przyprawić sałatkę świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak