Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIELKANOCNE PASZTECIKI Z JAJKIEM I MARCHEWKĄ

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

ciasto francuskie 275 g
marchew 2 nieduże
jajko 4 szt.
masło łyżka
sól i pieprz
śmietana 2 łyżki

Dodatkowo

żółtko jajek
natka pietruszki
sezam
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: WIELKANOCNE PASZTECIKI Z JAJKIEM I MARCHEWKĄ

Jajka gotuję na twardo, ścieram na tarce o dużych oczkach, marchewkę również.
Na maśle podsmażam marchewkę (około 7 minut).
Jajka łączę z marchewką i śmietaną, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Przygotowany farsz rozkładam na połowie ciasta francuskiego, zwijam (jak roladę, ale bardziej płasko).
Ciasto dzielę na kawałki, układam na papierze do pieczenia.
Każdy pasztecik smaruję żółtkiem oraz posypuję słodką papryką, natką pietruszki i sezamem.
Piekę w 180 stopniach około 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 26.03.2018 19:23
Bardzo smaczne, polecam. :)
Maria 70 26.03.2018 11:20
Interesujące.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak