Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane groszkiem i anchois

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
groszek konserwowy 4 łyżki
anchois 5 filecików
ogórki konserwowe 1 szt
majonez 1 łyżka
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane groszkiem i anchois

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić wzdłuż i delikatnie wyjąć żółtka. Rozgnieść je razem z groszkiem tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Dodać ogórka pokrojonego w drobniutką kostkę oraz fileciki anchois pokrojone na małe kawałki. Wymieszać. Dodać majonez i chrzan. Przyprawić farsz do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz małą szczyptą soli. Faszerować jajka. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak