Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowy budyń jaglany

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
mleko 2+1,5 szklanki-dowolne
masło orzechowe 3 łyżki
daktyle 100 g
czekolada gorzka 1 tabliczka
sól szczypta
miód 2 łyżki

Porada

Zamiast miodu można użyć cukru, syropu klonowego/daktylowego/ z agawy. Uzyjcie masła migdałowego/kokosowego lub ulubionego. A jeśli chodzi o mleko to sprawdzi się kazde, nawet roślinne-nawet to tłuste kokosowe z puszki

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowy budyń jaglany

Kasze jaglana wypukaj w gorącej wodzie, przełóż ja do garnka dodaj 1/3 łyżeczki soli, czekoladę,daktyle, miód i masło orzechowe i mleko. Całość zagotuj, gdy zacnie wrzeć dolej jeszcze 1 szkl. mleka i gotuj na niewielkim ogniu az kasza wchłonie cały płyn i bedzie gęsta. Jeszcze gorąca kasze zblenduj na gładka aksamitna masę, ew. dolej mleka. Podawaj w miseczkach z ulubionymi dodatkami np. mlekiem kokosowym, masłem orzechowym, dżemem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna Kryla 29.01.2018 11:56
Smacznie i zdrowo:)
w mojej kuchni 28.01.2018 17:50
dla mnie pyszny budyń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak