Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z mięsem mielonym

5.0
(76)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula 1 szt
mięso mielone wieprzowe 300 g
olej rzepakowy 50 ml
makaron łazanki 250 g
Kminek mielony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z mięsem mielonym

Kapustę siekamy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem liści laurowych. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Jeśli będzie za dużo płynu, to kapustę odciskamy.
Cebulę siekamy, razem z mięsem mielonym smażymy (szpatułką mięso rozdrabniamy) na rozgrzanym oleju, lekko oprószamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, do smaku doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak