Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z czerwonej fasoli z szybkowara...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1/2 kg
woda 1,5 litra/do szybkowara
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk
Owoc jałowca cały Prymat 5 sztuk
woda 2,5 litra/na wywar
ziemniaki 8 sztuk
włoszczyzna 1/2 pęczka
boczek wędzony 25 dag
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z czerwonej fasoli z szybkowara...

fasolę czerwoną ziarna opłukać i zalać wodą zimną na całą noc do moczenia

wodę wylać, fasolę wsypać do szybkowara, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec, wlać wodę i gotować w szybkowarze z 30 minut

w osobnym garnku gotować pokrojone ziemniaki w kostkę, włoszczyznę, pokrojony boczek wędzony do miękkości

wlać do wywaru ugotowaną fasolę z szybkowara, dodać kucharka, czosnek granulowany, majeranek, paprykę ostrą, gotować jeszcze z 10 minut na średnim ogniu, zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, więc gotuję ją wieczorem na obiad - zupa z czerwonej fasoli jest bardzo sycąca, aromatyczna, zdrowa, fasola najlepsza jest w ziarnach do moczenia..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak