Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnej porzeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czarne 2 kg
cukier 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnej porzeczki

Owoce umyć, usunąć szypułki, osączyć.
Połowę owoców zmiażdżyć, zasypać cukrem i pozostawić na kilka godzin.
Gotować na słabym ogniu, aż masa zacznie gęstnieć.
Dołożyć resztę całych owoców, gotować.
W czasie gotowania mieszać.
Gorący dżem wkładać do słoików, zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 16.03.2012 12:07
pyszny
SyMiki 04.09.2011 23:59
pychotka
ewelina/bunia 23.05.2011 21:42
uwielbiam z tostami
Edyta38 15.01.2011 09:13
warto zrobic zawsze sie przyda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak