Dżem z czarnej porzeczki

Dżem z czarnej porzeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czarne

    2 kg
  • cukier

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć, usunąć szypułki, osączyć.
Połowę owoców zmiażdżyć, zasypać cukrem i pozostawić na kilka godzin.
Gotować na słabym ogniu, aż masa zacznie gęstnieć.
Dołożyć resztę całych owoców, gotować.
W czasie gotowania mieszać.
Gorący dżem wkładać do słoików, zakręcić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zuzanna_z

16.03.2012 12:07
pyszny

SyMiki

04.09.2011 23:59
pychotka

ewelina/bunia

23.05.2011 21:42
uwielbiam z tostami

Edyta38

15.01.2011 09:13
warto zrobic zawsze sie przyda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat