Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostre marynowane papryczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Papryka ostra mielona Prymat 3 kg
woda 3 l
ocet 10 % 1/2 l
cukier 10 łyżek
sól 3 łyżki
ziele angielskie 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 20 szt

Porada

Idealne do wszelkiego rodzaju kanapek, hamburgerów czy tortilli

Przepis i sposób przygotowania na: Ostre marynowane papryczki

Papryki umyć, odkroić szypułki i za pomocą maleńkiej łyżeczki pozbawić nasionek (i tak będą ostre. Ułożyć ciasno w słoiczkach po dżemie. Z podanych składników ugotować zalewę. Zalać papryczki przestudzoną zalewą zalewą, słoiki szczelnie zakręcić , pasteryzować przez ok 30 min. od chwili zagotowania się wody. Po wyjęciu z wody odwrócić wieczkiem na dół i zostawić aż do ostygnięcia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak