Wściekła babka z masą miętową

Wściekła babka z masą miętową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • mleko

    1,5 szklanki
  • olej

    3/4 szklanki
  • jajka

    3 sztuki
  • kakao rozpuszczalne

    3 łyżki
  • cynamon Prymat

    1,5 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyzeczki
  • dżem

    4 łyżki
  • soda oczyszczona

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB WYKONANIA CIASTA

Wszystkie składniki wsypujemy razem do miski włączamy mikser i łączymy i jużżżżż gotowe wylewamy ciasto na blaszkę i pieczemy.
Pieczemy w 180o C ok. 35-45 min (sprawdzamy wykałaczką czy jest suche w środku)

MASA miętowa:
1 op. landrynek miętowych rozpuścić w niewielkiej ilości wody gorącej - ostudzić
4 łyżeczki żelatyny rozpuścić w małej ilości gorącej wody - ostudzić
0,5 litra śmietany 30 lub 36 % ubić na sztywno
Połączyć wszystko razem miksować i przełożyć ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babajaga1969

01.09.2012 22:40
może nie taka wściekła, bo wygląda anielsko

Ewa111

03.10.2010 17:21
bardzo ciekawy przepis który muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat