Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wściekła babka z masą miętową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
mleko 1,5 szklanki
olej 3/4 szklanki
jajko 3 sztuki
kakao rozpuszczalne 3 łyżki
cynamon Prymat 1,5 łyżeczki
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
dżem 4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wściekła babka z masą miętową

SPOSÓB WYKONANIA CIASTA

Wszystkie składniki wsypujemy razem do miski włączamy mikser i łączymy i jużżżżż gotowe wylewamy ciasto na blaszkę i pieczemy.
Pieczemy w 180o C ok. 35-45 min (sprawdzamy wykałaczką czy jest suche w środku)

MASA miętowa:
1 op. landrynek miętowych rozpuścić w niewielkiej ilości wody gorącej - ostudzić
4 łyżeczki żelatyny rozpuścić w małej ilości gorącej wody - ostudzić
0,5 litra śmietany 30 lub 36 % ubić na sztywno
Połączyć wszystko razem miksować i przełożyć ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 01.09.2012 22:40
może nie taka wściekła, bo wygląda anielsko
Ewa111 03.10.2010 17:21
bardzo ciekawy przepis który muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak