Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udziec wołowy
600 g (bez kości) -
pieczarki
300 g -
piernik
40 g (utarty) -
przyprawa do piernika
4 łyżki -
cebula
1 szt. -
marchew
1 szt. (mała) -
seler
1/4 szt. (małego) -
żurawina
2 łyzki -
powidła śliwkowe
1 łyżka -
cukier brązowy
1 łyżka -
olej
1 łyżka -
wino czerwone
200 ml -
sok z cytryny
1/2 szt. -
woda
-
sól
Sposób przygotowania
Kroki postępowania



Gdy mięso jest już prawie miękkie odbierz trochę sosu i rozpuść sos z utartym imbirem i powidłami śliwkowymi. Dodaj do mięsa i zagotuj i ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zamiast wołowiny możesz użyć sarniny lub mięsa z jelenia.![]()
Komentarze (0)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się