Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki bananowe na maślance

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier brązowy 1 czubata łyżka
jajko 1 szt
maślanka 3/4 szklanki
banan 1 duża szt
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki bananowe na maślance

Do miski wsypać mąkę, sodę oczyszczoną i cukier, dodać jajko oraz maślankę. Wymieszać łyżką. Dodać banana pokrojonego w ćwierćplasterki, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać ciasto łyżką i smażyć placuszki na rumiano z obu stron. Zdejmować na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placuszki oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak