Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
pieczarki 300 gram
kapusta kiszona 250 gram
masło 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sezam 1-2 łyżki
jajko
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną

Pieczarki oczyścić i pokroić w dość drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzane masło i podsmażyć przez kilka minut. Następnie przełożyć pieczarki do miski, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę, wymieszać. Doprawić farsz papryką słodką, pieprzem i solą.
Ciasto francuskie pokroić na dwie równe części. Na każdą z nich nałożyć farsz i zwinąć w rulon. Następnie pokroić rulony na kawałki. Posmarować wierzch ciasta rozbełtanym jajkiem i posypać ziarnami sezamu.
Piec paszteciki przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak