Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy alla keks z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kaczka 1 skrzydło (z rosołu)
indyk 1 szyja (z rosołu )
papryka czerwona 1 sztuka (mała)
jajko 3 szt. (ugotowane na twardo)
sól 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
pieprz 1/2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
bułka namoczona w mleku 1 duża

Przyprawa do pasztetu - 1 łyżka

Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
kolendra
Kminek mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Imbir mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól
marchew
majeranek
szałwia

Porada

Surowa marchew użyta do przyprawy do pasztetu musi być suszona.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy alla keks z jajkiem

1. Mięso oddziel od kości. Z bułki odciśnij nadmiar wody

2. Do malaksera dodaj mięso, paprykę pokrojoną w większą kostkę. Przyprawy , surowe jajko, oraz bułkę. Całość miksuj około 2 minuty

3. Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w drobną kostkę. Jajka dodaj do mięsa i wymieszaj.

4. Masę mięsna przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 185 stopni i piecz około 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 05.02.2018 20:23
bardzo apetycznie
Ola1984 05.02.2018 17:34
Pysznie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak