Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w miodowo - czosnkowej marynacie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

udka z kurczaka 10 szt,

Marynata;

olej rzepakowy 1/4 szkl,
sos sojowy 3 -4 łyżki,
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki,
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka,
ząbki czosnku 4 przeciśnięte przez praskę
Czosnek staropolski Prymat 1 łyżka,
miód płynny 3 -4 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w miodowo - czosnkowej marynacie

Składniki na marynatę łączymy z sobą , dokładnie mieszamy.
Udka kurczaka po dokładnym oczyszczeniu i osuszeniu podzielić na połówki,( duże udka) a następnie dokładnie natrzeć przygotowaną wcześniej marynatą.
Tak przygotowane udka zakryć ściereczką i włożyć na noc do lodówki.
Następnego dnia udka ułożyć na blasze z piekarnika polać pozostałą marynatą która została po wyjęciu udek.
Tak przygotowane udka włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Piec na złoty kolor do miękkości mięsa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:22
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak