Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli i pieczonego buraka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1 szt
buraki czerwone 1 szt
szpinak świeży 1 garść
majonez 1 łyżka
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
pieprz
sól
olej rzepakowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli i pieczonego buraka

Buraka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć olejem rzepakowym, oprószyć pieprzem i solą. Zawinąć w folię aluminiową i piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem. Zostawić do przestygnięcia, a następnie obrać.
Rybę dokładnie obrać z ości i rozdrobnić razem z burakiem w rozdrabniaczu.
Dodać drobno pokrojony szpinak, chrzan oraz majonez. Dokładnie wymieszać. Przyprawić pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą soli.
Podawać z pieczywem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 24.01.2018 00:47
Pyszna pasta ,fajny przepis.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak