Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op,
szynka konserwowa kilka plastrów,
ser żółty kilka plastrów,
ketchup łagodny

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

Ciasto francuskie po rozwinięciu smarujemy dosyć mocno ketchupem.
Następnie układamy plasterki szynki ( u mnie konserwowa) a na szynkę plastry sera żółtego.
Ciasto zwijamy bardzo ciasno w rulon z dłuższej strony czyli po długości.
Zwinięte ciasto kroimy na około 1 cm. krążki które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut na złoty kolor.

Ja piekłam trochę dłużej bo u mnie lubią mocniej przypieczone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:22
warto takie cos robic.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak