Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne babeczki kakaowe z kremem czekolaodwym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 1/2 szklanki
cukier 2 2/3
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1 szklanka
masło 250 gram
kakao 4 łyżki
jajko 4 sztuki
krem czekoladowo-orzechowy

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne babeczki kakaowe z kremem czekolaodwym

1. Do mleka dodaj margarynę, cukier oraz kakao. Zagotuj, mieszając od czasu do czasu do momentu, aż cukier i margaryna się rozpuszczą. Ostudź
2. Dwa jajka i dwa żółtka zmiksuj na puszystą masę, a następnie cały czas miksując dolewaj masę kakaową. Dodaj przesianą mąkę oraz proszek , wymieszaj. Dwa białka ubij na sztywną masę . Dodaj do masy i delikatnie wymieszaj
3. foremki do muffinek wypełnił papilotkami. Do każdej papilotki wlej ciasto do 2/3 wysokości
4. Piecz ok 15 minut w 200 stopniach (góra-dół)
5. Krem przełóż do szprycy z tylką do nadziewania. I nadziej nim babeczki. Posyp delikatnie cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak