Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 400 gram (z łopatki)
wołowina 400 gram
cebula 1 duża szt
papryka czerwona 2 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kasza orkiszowa 100 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1 czubata łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 4-5 łyżek
sól
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową

Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić w średniej wielkości kostkę. Trzy łyżki oliwy wymieszać z papryką słodką i ostrą. Natrzeć mięso i wstawić na noc do lodówki.
Podsmażyć mięso na pozostałej oliwie. Przełożyć je do garnka, a na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i również wrzucić ją do garnka.
Zalać mięso wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Dusić 1 godzinę. Dodać paprykę pokrojoną w grubą kostkę i gotować 30 minut.
Dodać kaszę oraz pomidory w puszce. Gotować 15 minut. Przyprawić papryką wędzoną oraz świeżo zmielonym pieprzem i gotować jeszcze 5 minut.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak