Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

po 1/2 główki zielonej i czerwonej sąłaty
2 kolby cykorii
5 łyżek oliwy, 3 łyżki octu balsamicznego, sól, swieżo mielony pieprz
winogrona czerwone 1 kiść
camembert 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka

Liście sąłat opłukać i osuszyć, porwij na mniejsze kawałki. Cykorie opłucz, osusz i odetnij gorzkie końce, pokrój w paski. Owoce umyj i susz. Winogrona pokroic na połówki. pomarańczę i grejpfruta obrać, podzielić na cząstki, zdejmij białe błonki, pokrój. Ser potnij w kostkę. W salaterce ułóż liście sałat i paski cykorii, dodaj owoce, ser, połącz delikatnie składniki. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak