Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane krewetkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
jogurt naturalny 1 łyżka
czosnek 1 mały ząbek
krewetki koktajlowe 80 g
cytryna 1/2 szt.
natka pietruszki 1/2 łyżeczki (posiekana)
Pieprz czarny Prymat w młynku
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane krewetkami

Do małego rondelka wyciskamy sok z cytryny i wrzucamy skórkę. Dorzucamy krewetki i podlewamy je wodą. Gotujemy około 5 minut, po czym odcedzamy krewetki, kroimy je jak najdrobniej. jajka gotujemy, obieramy i przekrajamy na pół. Oddzielone żółtko mieszkamy z jogurtem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, krewetkami, pietruszką, doprawiamy pieprzem i papryką. Tak przygotowaną masą faszerujemy białka. Jajka przekładamy na blaszkę i zapiekamy w 200˚C do momentu, aż delikatnie się zrumienią.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak