Jajka faszerowane krewetkami

Jajka faszerowane krewetkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt.
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • czosnek

    1 mały ząbek
  • krewetki koktajlowe

    80 g
  • cytryna

    1/2 szt.
  • natka pietruszki

    1/2 łyżeczki (posiekana)
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • papryka słodka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do małego rondelka wyciskamy sok z cytryny i wrzucamy skórkę. Dorzucamy krewetki i podlewamy je wodą. Gotujemy około 5 minut, po czym odcedzamy krewetki, kroimy je jak najdrobniej. jajka gotujemy, obieramy i przekrajamy na pół. Oddzielone żółtko mieszkamy z jogurtem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, krewetkami, pietruszką, doprawiamy pieprzem i papryką. Tak przygotowaną masą faszerujemy białka. Jajka przekładamy na blaszkę i zapiekamy w 200˚C do momentu, aż delikatnie się zrumienią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat