Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dresingu blendujemy i odstawiamy na godzinę. Ocet gotujemy w 100 ml wody z goździkami i kurkumą, studzimy i dodajemy miód. Selera kroimy na mandolinie na 0,5 mm plastry i zanurzamy w zalewie, odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Orzechy włoskie i laskowe prażymy w piekarniku w 190˚C. Selera układamy jak carpaccio, posypujemy rukolą i układamy cienko pokrojony ser ricotta i prażone orzechy. Tuż przed podaniem polewami Seleriada dresingiem.

Przepis pochodzi z pierwszego fit hotelu w Polsce, GACA Fit HOTEL w Kazimierzu Dolnym

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Ale to wygląda smakowicie i na pewno tak smakuje.;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !