Wołowina bulgogi z pieczoną kalarepą, koprem włoskim i ryżem jaśminowym

Wołowina bulgogi z pieczoną kalarepą, koprem włoskim i ryżem jaśminowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rostbef wołowy

    160 g
  • sezam

    100 g
  • por

    1 szt.
  • olej sezamowy

    2 łyżki
  • ryż jaśminowy

    500 g
  • marchew

    200 g
  • cytryna

    1/2 szt.
  • miód gryczany

    1 łyżeczka
  • orzeszki ziemne

    30 g (bez soli)
  • kmin rzymski

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na cienkie plastry i wrzucamy je na rozgrzaną patelnię. Pod koniec smażenia podlewamy wołowinę oliwą sezamową i odstawiamy do odpoczynku. Sezam prażymy na patelni, pora drobno siekamy, marchewkę kroimy na mandolinie. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pora, po minucie dodajemy orzechy i marchew, mieszamy a na koniec dodajemy sezam i miód. Ryż jaśminowy gotujemy i mieszamy z kminem rzymskim. Na koniec wszystkie składniki łączymy ze sobą i skrapiamy sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat