Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej rzodkwi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiew biała 400 gram
natka pietruszki 1/2 pęczka
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkwi

Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki posiekać i dodać do rzodkwi.
Przygotować sos: wymieszać dokładnie majonez z jogurtem naturalnym, musztardą i octem winnym. Dodać do surówki, wymieszać. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Podawać jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak