Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z ryżem i kurczakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt
marchew młoda 2-3 szt
pietruszka 2 szt (młoda)
ryż 150 gram
ogórki kiszone 5 dużych szt
natka pietruszki 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z ryżem i kurczakiem

Mięso dokładnie umyć, zalać zimną wodą, dodać sól, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować do miękkości mięsa.
Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki. Dodać do wywaru i gotować 5 minut.
Dodać ryż, gotować 15 minut.
Ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do zupy. Gotować 5 minut. Tuż przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić zupę świeżo zmielonym pieprzem.
Ugotowane mięso obrać z kości i podawać razem z zupą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak