Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 Szt
boczek wędzony 1 Opakowanie
masło 50 G
koperek
natka pietruszki
czosnek 1-2 Ząbki
cytryna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z boczkiem

Pstrągi oczyszczamy myjemy suszymy.
W rondelku rozpuścić masło dodać pokrojony drobno czosnek oraz posiekaną pietruszkę i koperek.
Tak przygotowaną mieszanką smarujemy środek ryby. Dodajemy sól pieprz i pół plastra cytryny.
Górę ryby doprawiamy i zawijamy w boczek.
Zostało mi trochę masła więc posmarowałam nim wierzch boczku.
Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak