Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PODUDZIA W MARYNACIE CYTRYNOWO-TYMIANKOWEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

podudzia z kurczaka

Marynata

olej łyżka
sok z cytryny z 1/2
tymianek 2 łyżeczki
sól łyżeczka
Czosnek staropolski Prymat łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PODUDZIA W MARYNACIE CYTRYNOWO-TYMIANKOWEJ

Mięso myję i osuszam.
Składniki marynaty łączę i dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na noc.
Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia razem z zalewą.
Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut, aż mięso się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak