Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyrki z wieprzowiną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 250 g
ziemniaki 3 szt
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
olej rzepakowy 4 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka (posiekanej)
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka (posiekanego)
tymianek 1 łyżka (posiekanego)
oliwa 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pyrki z wieprzowiną

Mięso pokroiłem w kostkę. Pietruszkę, lubczyk i tymianek wymieszałem z łyżką oliwy, szczyptą pieprzu i soli, obtoczyłem w nich mięso. Zrumieniłem na rozgrzanym oleju, przełożyłem do rondelka. Obrałem ziemniaki, pokroiłem w grubą kostkę, usmażyłem na oleju.Tak przesmażone ziemniaki dodałem do mięsa. Cebulę i czosnek posiekałem drobno, zeszkliłem, doprawiłem szczyptą soli. Dodałem do mięsa z ziemniakami. Doprawiłem cukrem, uzupełniłem 4 łyżkami wody, zagotowałem, dusiłem, aż mięso było miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak