Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczna z wędzonym pstrągiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg wędzony 1 szt
cebula czerwona 1 szt
soczewica zielona 1 puszka
jajko 4-5 szt
ogórki kiszone 3-4 szt
majonez 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczna z wędzonym pstrągiem

Pstrąga dokładnie obrać z ości i wrzucić do dużej miski. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę i dodać do ryby. Dodać również odsączoną soczewicę, a także cebulę i ogórki pokrojone w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać majonez i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić sałatkę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i szczyptą soli.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak