Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona z cebulą, pomidorem i koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
cebula 2-3 szt
pomidor malinowy 1 duża szt
koperek 1 łyżka (posiekany)
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona z cebulą, pomidorem i koperkiem

Cebulę pokroić w piórka i dusić przez 15 minut na rozgrzanej oliwie.
W międzyczasie dokładnie oczyścić wątróbkę i pokroić ją na kawałki. Podsmażyć wątróbkę na drugiej patelni, na łyżce oliwy. Następnie dodać ją do cebuli. Wymieszać i dusić razem przez 5 minut. Dodać pomidora pokrojonego w grubą kostkę i dusić 1-2 minuty. Dodać posiekany koperek, przyprawić do smaku pieprzem oraz solą i dusić jeszcze przez minutę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak