Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z okraszanymi, gniecionymi ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część)
żeberka wędzone
woda 3 l
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól i pieprz
cukier
ocet
ziemniaki 6 szt
cebula 1 szt
pieprz
masło 1 łyżka
kwaśna śmietana

Porada

Rewelacyjny barszczyk pachnący wędzonką z gniecionymi ziemniakami z dużą ilością smażonej cebulki.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z okraszanymi, gniecionymi ziemniakami

Włoszczyznę i buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żeberka zalać wodą, dodać starte warzywa i przyprawy. Gotować aż warzywa będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i octem do smaku. Żeberka obrać z mięsa , a mięso dorzucić do zupy
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować. Cebulę zeszklić na maśle, dodać ją do ziemniaków. Doprawić dużą ilością pieprzu i dokładnie utłuc.
Na talerz wyłożyć porcję ziemniaków, zalać zupą i udekorować kleksem śmietany. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak