Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka pieczone słodko-kwaśne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 700 g
miód prawdziwy 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
sól i pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka pieczone słodko-kwaśne

Kroki postępowania

1
W naczyniu żaroodpornym wymieszać dokładni składniki na marynatę.
Krok 1 - Żeberka pieczone słodko-kwaśne foto
2
Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie po porcjować na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Żeberka pieczone słodko-kwaśne foto
3
Mięso bardzo dokładnie pokryć marynatą, a następnie odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Piec w 180 st pod przykryciem z folii aluminiowej przez godzinę.następnie odkryć folię, a piekarnik przełączyć na funkcję grilla. Piec aż żeberka będą miały piękny ciemny kolor. Smacznego!
Krok 3 - Żeberka pieczone słodko-kwaśne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak