Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z czerwonej kapusty...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 mała
cebula 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
cynamon Prymat 3/4 łyżeczki
cukier 1 łyżki
sól 1 łyżeczka
olej rzepakowy 4 łyżki/chili
ocet jabłkowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z czerwonej kapusty...

kapustę czerwoną poszatkować lub drobno i cienko pokroić ostrym nożem, kapustę sparzyć wrzącą wodą, odstawić na 10 minut i wylać na durszlak do odcieknięcia wody, jeśli mamy młodą czerwoną kapustę to nie trzeba jej sparzać, tylko posolić i odcisnąć nadmiar wody

kapustę przełożyć do miski, dodać pokrojoną drobno cebulę, pokrojone drobno jabłko bez skórki

dodać cukier, cynamon, ocet jabłkowy, sól, olej rzepakowy smak chili

wszystko dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły - smaczna, zdrowa, surówka z czerwonej kapusty, można łączyć z wieloma różnymi dodatkami do wielu dań obiadowych i nie tylko..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak