Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony filet z łososia z ziemniakami i sałatą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 450 gram
cytryna 2 plastry
masło 2 łyżki
ziemniaki 3 duże szt
sałata rzymska kilka liści
pomidorki koktajlowe 120 gram
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
pieprz
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony filet z łososia z ziemniakami i sałatą

Ziemniaki pokroić na kawałki i podgotować przez 5 minut, licząc od momentu wrzenia. Następnie posypać przyprawą do ziemniaków.
Filet z łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na dwie części. Położyć na plastrach cytryny, natrzeć pieprzem cytrynowym, na rybie położyć masło. Zawinąć w folię aluminiową, wstawić razem z podgotowanymi ziemniakami i piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
W międzyczasie przygotować sałatkę. Liście porwać na mniejsze kawałki, pomidorki pokroić na połówki. Oliwę wymieszać dokładnie z sokiem z cytryny i musztardą. Dodać sól oraz pieprz i polać sosem sałatkę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak