Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko zapiekane w awokado z szynką

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pomysł na pyszne i bardzo efektowne śniadanie - jajko zapiekane w awokado, z dodatkiem szynki i płatków chili. 

Składniki:

awokado 1 sztuka
jajko 1 sztuka
szynka konserwowa 2 plastry
papryczka chili 0.25 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko zapiekane w awokado z szynką

1. Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę i lekko wydrążyć środek.

2. Do każdej połówki awokado wbić po 1 jajku. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, posypać płatkami chili i pieprzem.

3. Połówki awokado włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w 180 stopniach przez około 20 minut (białko ma być ścięte, a żółtko płynne).

4. Upieczone awokado posypać solą i podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego! 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 13.03.2018 16:45
Smakowite śniadanko!
Bożena Matuszczyk 15.01.2018 16:58
Robię pastę z makreli ale trochę inaczej wiec zabieram przepis na te smaczną pastę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak