Sposób przygotowania

Wędzoną makrelę wyczyścić dokładnie z ości i przełóżyć do miseczki.
Następnie dodać drobno pokrojoną cebulę, zieloną pietruszkę, zieloną cebulkę, ser ricotta, oliwę z oliwek, wodę. Doprawić ostrą papryką oraz solą morską i kolorowym pieprzem.
Całość dokładnie wymieszać - pasta z makreli gotowa.

Sałatka
Do miseczki włożyć pokrojony seler naciowy wraz z listkami, zieloną pietruszkę, małą cebulkę pokrojoną w krążki i doprawić sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Całość delikatnie wymieszać.
Pastę z makreli podawać ze świeżym pieczywem i kiełkami brokułu.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Robię pastę z makreli ale trochę inaczej wiec zabieram przepis na te smaczną pastę ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !