Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 duży płat (375 gram)
wieprzowina 400 gram (z szynki)
kapusta kiszona 250 gram
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
pomidory krojone z puszki 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat
sól
pieprz
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną

Mięso ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Wywar można wykorzystać np. do ugotowania zupy.
Mięso rozdrobnić w rozdrabniaczu.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać do mięsa. Dodać również pokrojoną kapustę kiszoną oraz zblendowane pomidory z puszki. Wymieszać farsz, doprawić pieprzem i solą.
Nałożyć farsz na ciasto francuskie, zawinąć w rulon (z jednego dużego ciasta wychodzą dwa lub trzy rulony). Następnie pociąć je na plastry. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem.
Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 15.01.2018 17:00
Na pewno bardzo smaczne paszteciki.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak