Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Węgierska zupa gulaszowa gulyasleves, to propozycja dla wielbicieli dań mięsnych. Gulasz ten charakteryzuje się dużą ilością wołowiny, wieprzowiny i papryki, czyniąc to danie bardzo sycącym i aromatycznym. Papryka ostra z kolei wprowadzi pożądanej pikanterii.

Składniki:

mięso wołowe 400 g
mięso wieprzowe 400 g
czosnek 4 ząbki
papryka czerwona 1 szt
pomidory 2 szt
smalec 2 łyzki
cebula 2 szt
bulion 2 l
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyzeczka
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól i pieprz
ziemniaki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves

Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves, to:
- ciepłe danie, które idealnie sprawdzi się na kolację
- potrawa mięsna przepełniona smakiem i aromatem
- danie kuchni węgierskiej, które jest odpowiednikiem polskiego gulaszu

Kroki postępowania

1
W garnku w którym będziemy gotować zupę roztapiamy smalec.
Krok 1 - Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves foto
2
Cebule obieramy i kroimy
Krok 2 - Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves foto
3
Na smalcu podsmażamy pokrojoną cebulę, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 3 - Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves foto
4
Mięso kroimy w kostkę
Krok 4 - Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves foto
5
i dodajemy do garnka.
Krok 5 - Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves foto
6
Wszystko wymieszać i podsmażyc.
Krok 6 - Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves foto
7
Paprykę umyć i pokroić
Krok 7 - Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves foto
8
Pomidora obrać i pokroić
Krok 8 - Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves foto
9
po ok 10 minutach dodać pokrojoną drobno paprykę, pomidory, oraz wszystkie przyprawy.
Krok 9 - Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves foto
10
Gotować tak kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając, i dopiero teraz zalać całość bulionem. Gotować godzinę.
Krok 10 - Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves foto
11
Ziemniaki obrac i pokroić na kawałki
Krok 11 - Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves foto
12
Dodać ziemniaki do zupy. Doprawić solą i pieprzem i gotować kolejne 30 minut.
Krok 12 - Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves foto

Ten aromatyczny gulasz wołowo-wieprzowy z dodatkiem ziemniaków i papryki, święci triumfy na polskich stołach. Sposób jego przygotowania jest prosty, a lista składników nie za długa, dlatego jeśli szukacie przepisu na obiad czy ciepłą kolację - sięgnijcie po przepis na gulyasleves.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.12.2014 08:54
bardzo dobre
Ada-Gaba 28.11.2014 21:10
apetyczna zupka
Seba 26.10.2014 09:59
smaczna zupka
Motorek 25.10.2014 11:13
pyszny gulasz
gosia56 20.10.2014 10:13
na pewno pyszna ;)
Futka 14.10.2014 13:39
Pyszna zupka :)
Gracer 09.10.2014 23:10
to jest super przepis
adelajda 05.10.2014 08:20
Pożywna zupka :)
Kejti 02.10.2014 00:18
Chętnie się poczęstuję :-)
mysza75 30.09.2014 09:37
jaka pyszna zupka mniam na jesień idealna
berys18 30.09.2014 09:23
wygląda bardzo smacznie
Anna169Hosz 30.09.2014 08:37
Świetna zupa!
Magula 30.09.2014 07:31
Polecam zupka była pyszna i rozgrzewająca w sam raz na chłodne dni
Ali 30.09.2014 06:15
Zjadłbym taką zupę :)
Renataj 29.09.2014 23:08
Bardzo taką lubię.
RenataZ-et 29.09.2014 23:05
pyszności :)
fotoviderek 29.09.2014 21:51
Taką lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak