Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

100 g suszonych grzybów (kapelusze), najlepiej borowków
po 1 marchewce i pietruszce
2 cebule, 2 listki laurowe
sok i skórka z 1/2 cytryny
chrzan tarty kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z chrzanem

Grzyby zalać niewielką ilością wody, odstawić na noc. Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzec na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno posiekać. Wazywa umieścić w rondlu, zalaćszklanką wody, dodać przyprawy oraz sok i skórke z cytryny, gotoać 20 minut. Wywar przecedzić dodać do grzybów, gotować do miekkości (50-55 minut), odparować, posolić. Grzyby przełożyć do salaterki i posypać świżo tartym chrzanem, lub polać chrzanem ze słoika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 19.02.2011 15:56
nie typowe zestawienie ale kto wie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak