Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majerankowe śledzie z czosnkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 3 szt,
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki,
ząbki czosnku 2
musztarda 1 łyżka,
olej rzepakowy 1/2 szkl,
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku,
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka,

Przepis i sposób przygotowania na: Majerankowe śledzie z czosnkiem

Filety śledziowe moczymy w mleku około 60 minut, można mniej w zależności jakie słone są śledzie.
Następnie śledzie kroimy w paseczki, pokrojone wkładamy do miski. Dodajemy musztardę wymieszaną z olejem, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek, ziele angielskie oraz doprawiamy pieprzem mielonym.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki.
Przekładamy na szklany półmisek lub talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:20
pycha.
Jagódka17
Jagódka17 12.01.2018 16:20
fajna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak